Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

KAHVIS -

Kahvakuulaharjoittelu

Toiminnallinen + HIiT-harjoittelu!  Lisää habaa! Nostata REIPPAASTI sykettä! Tunne keskikehosi ja suurten lihasryhmien voimaantuvan!

Oma kuula/omat kuulat mukaan!

Kevätkausi 2019 alkaa 10.1.19 ja jatkuu ehkä jopa 9.5.19 asti  (maksimissaan 18 kertaa).

Harjoitukset pidetään torstaisin klo 18-19 Seutulan koululla (Katriinantie 60, 01760 VANTAA). Ilmoittautuminen ryhmään myclub-sivustolla. Vaikka ryhmäkohtainen ilmoittautuminen ei heti onnistuisi, on jäsenmaksu maksettava seuran vastuiden vuoksi.

Järjestää Seutulan Urheilijat -37. Tarkempia tietoja urheiluseuran muusta toiminnasta SU-37:n nettisivulla.

Tervetuloa mukaan kokeilemaan oman kuntosi ja tasosi mukaan! Ota kaverisikin mukaan! Hikitakuu!

Maksuista ja osallistumisehdoista

***

It's not about heavy weights guys! It's about getting it done! (Funk Roberts)

Harjoittelu SU-37:n kahvakuularyhmässä on toiminnallista HIIT-tyyppistä harjoittelua (high intensity interval training). Ryhmässä tehdään pääsääntöisesti helppoja ja konstailemattomia sykettä reippaasti nostattavia, keskikehon hallintaa ja liikkuvuutta lisääviä sekä eri lihasryhmiä vahvistavia harjoituksia. Välillä tasataan sykettä. Lopussa venyttelyt. Monet osallistujat ovat kokeneet kahvakuulan hyvänä tapana pitää yllä selän kuntoa (lihaskunto ja liikkuvuus). Kahvikseen kuuluvat heilautukset tekevät myös ihmeitä keskivartalon lihastuelle. Ryhmä on tarkoitettu harrastajille. Harjoittelun täytyy olla rentoa ja riittävän hauskaa, että tekee mieli tulla seuraavallakin kerralla. (Tässä kohtaa ei mainintaa maitohapoista.)

Tunnilla pyritään harjoittelemaan toiminnallisesti kokonaisvaltaisilla liikkeillä eri tasoilla ja eri voimantuottosuunnissa. Suuria lihasryhmiä pyritään aktivoimaan. Kahvakuulaheilautuksiin ja kahdeksikkoihin liittyy paljon kevyempiä 3/4-kyykkyjä. 

Aivan vasta-alkajana pääset itseäsi kuulostellen alkuun yhdellä 2,5-4kg kahvakuulalla. 4kg:n muovipintainen metallikahvakuula maksaa supermarketeissa n. 10 €. Pyöreää kuulaa on mukavinta käsitellä! Täysmuovisesta kuulasta lipeää ote hikoillessa helpommin. Usein täysmuoviset kuulat ovat myös suurempia kuin rautakuulat, mikä saattaa tehdä joidenkin liikkeiden suorittamisesta epämukavaa.

Aloittelija pärjää pienemmällä kuulalla aluksi erinomaisesti. 4kg kuula saattaa tavallisesta juuri sohvalta nousseesta naisihmisestä tuntua aluksi tosi painavalta, eikä sillä aloitteleva (naispuolinen) kuulaaja ehkä jaksa tehdä kovin pitkiä sarjoja kaikkia eristäviä lihasvoimaliikkeitä. Kokeile jaksatko nostaa kuulan ylös suoralla kädellä olkapäältä pään yläpuolelle esim. 8 kertaa. Jos taas tuntuu, että tehoja ei pienemmällä kuulalla saa riittävästi, voi ostaa toisen painavamman kuulan. Kahden kuulan omistaminen tekee kahvakuulaharjoittelusta tehokkaampaa ja monipuolisempaa! Alussa tekniikkaa kannattaa harjoitella turvallisesti pienemmillä painoilla.

Kahvakuulaharjoitteet eroavat perinteisistä ryhmäliikunnan omalihasvoimaharjoitteluliikkeistä melko paljon, kuormittavat tasaisemmin ja tehokkaammin, joten alussa saattaa olla yksi ja toinenkin lihas kipeänä. Harjoittelun edistyessä on hyvä muistaa, että kahvakuulan pitää olla riittävän painava. Painavamman kahvakuulan voi hankkia ajatellen kahden käden etuheilautusta. Kahvakuulalla saa aerobisessa harjoittelussa irrotettua ihanasti korkeaa sykettä! Ostaessasi kuulaa vertaile erilaisia kuulia jos mahdollista ja kokeile että kahva tuntuu sopivalta ja mukavalta kädessä. Kahvan maalipintaa voi hioa pois, jos tuntuu siltä, että se luo käteen likaa kitkaa. Kahvaa kannattaa hioa myös, jos pinta tuntuu liian liukkaalta. Kuulaa ei ole perusharjoituksissa tarkoitus juurikaan nostella käsivoimin, vaan voimaa tuotetaan jaloista ja lantiosta. 

Jumppamatto, juomapullo ja hikipyyhe on myös hyvä olla mukana. Kahvakuulaajat käyttävät kenkiä tai ovat paljain jaloin (makuasia), käsissä heillä saattaa olla työkäsineet, jotka ehkäisevät jonkin verran hiertymiä ja liukkautta. Ilman käsineitäkin pärjää.

***

”Kuulahulluus on kansantaudeista paras.”

”Minusta ihminen tarvitsee tunteen, että keholla on tehty haastava ja koko kroppaa kuormittava fyysinen harjoitus. Kun yksittäinen harjoitus haastaa tasapainon, hikoiluttaa ja tekee olon fyysisesti väsyneeksi, se on voimaannuttava tunne.” – kahvakuulamiesTuomo Kilpeläinen

”Varoitus! Kahvakuulaharjoittelu saattaa riemukkuudellaan päästää ohjaajan sisäisen pedon irti!” – Päivi "Haba" Grundström

 

©2019 layout204 - suntuubi.com