Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

TUNNE MUSIIKKI VARTALOSSASI
JA PÄÄSTÄ LIIKKEET VALLOILLEEN…

Zumba® on latinalaisvaikutteinen, helposti seurattava ja kaloreitapolttava dance fitness party

HAUSKASTI HUIPPUKUNTOON!

Zumba®&Specialities

Seutulan koululla (Katriinantie 60, 01760 VANTAA) maanantaisin klo 18-19 Zumba®&Specialities. Tunnin kesto on n. 55 minuuttia. Ilmoittautuminen ryhmiin myclub-sivuston kautta. Vaikka ryhmäkohtaista ilmoittautumista ei heti ensimmäistä kertaa varten saisi tehtyä, täytyy jäsenmaksu maksaa mahdollisimman pian!

Syyskausi 2019 alkaa 12.8.19 ja jatkuu joulukuun puoleenväliin asti

Tule mukaan ja tuo kaverisikin! Tuuleta päätäsi tanssiliikunnan ja musiikin pyörteissä! Jääkää yhdessä henkiin hien, rytmin ja tanssin tornadosta…

Tunneilla on helpot koreografiat, ja lihaskuntoliikkeistä huolimatta tanssiniloa!

Maksut ja osallistumisehdot

Ohjaaja Päivi Grundström. Järjestää Seutulan Urheilijat -37.

Mukaan tunnille hikipyyhe ja juomapullo sekä tanssin- ja ilonpoikanen!

HAUSKAA ON JA HIKI TULEE!

Zumba® on tanssillisen musiikkiliikunnan lisäksi aivojumppaa

”Musiikki on kuuluvaa liikettä – liike on näkyvää musiikkia” (Èmile Jaques-Dalcroze)

Musiikin ja liikunnan yhdistäminen on luonnollista, koska musiikilla ja liikunnalla on paljon yhteisiä tekijöitä, kuten syke, rytmi, tempo, harmonia sekä voiman ja tempon vaihtelu. Rytmiin liittyy aina motorinen elämys ja vastaavasti liikuntaa liittyy aina rytmielämys. Musiikin yhdistäminen liikkeeseen saa ihmisen toimimaan kokonaisvaltaisesti. Musiikin mukaan liikkuessaan jokainen saa mahdollisuuden myös musisoida musikaalisuuden asteesta riippumatta. Musiikkiliikunnan on todettu vaikuttavan positiivisesti rytmitajun, keskittymis- ja kuuntelukyvyn, reaktio ja koordinaatiokyvyn, kontakti- ja kommunikointikyvyn sekä liikunnallisten valmiuksien kehittymiseen. Musiikki koskettaa ihmisen kehoa, mieltä, sydäntä, tunteita, toiveita ja pelkoja.

Pitkään ajateltiin, että aikuisen aivoissa ei synny uusia hermosoluja. Tämä on nyttemmin osoittautunut virheelliseksi käsitykseksi: soluja syntyy kaikkina ikäkausina vauvasta vaariin. Erityisesti uuden oppiminen ja liikunta pitävät uudet hermosolut elossa ja edistävät näin aivojen kykyä uusiutua. Uuden oppiminen pitää aivojen muokkautumiskyvyn hyvänä, mikä on tärkeää terveydelle ja toimintakyvyn säilymiselle. Erityisen tehokasta on liikunta, sillä se parantaa verenkiertoa. Näin aivot saavat tehokkaamiin polttoainetta ja pystyvät parempiin suorituksiin.

Aivoja ja kehoa yhdistävät selkäydin ja siitä haaroittuva ääreishermosto. Aivoista raajoihin päin kulkevat hermot vievät käskyjä lihaksille kun taas raajoista aivoihin kulkevat hermot tuovat aistitietoa. Ihminen oppii, kun hän tekee jotain uutta. Oppimisen aikana aivoissa syntyy uusia yhteyksiä olemassa olevien hermosolujen välille. Samalla käyttämättömät yhteydet häviävät. Uuden oppiminen vaikuttaa myös niin, että aivoissa syntyvät uudet hermosolut pysyvät elossa pitempään.

Paitsi ajatustyö myös kaikenlainen uusi konkreettinen tekeminen pitää aivot kaunnossa. Hyödyllisintä lienee tekeminen, jossa sekä aivot että keho joutuvat koetukselle. Tällaisesta tekemisestä esimerkkeinä ovat koordinaatiota ja uusien kuvioiden ja askelien oppimista vaativan zumban lisäksi myös vaikkapa rakennuspuuhat ja puutarhatyöt. Näissä jälkimmäisissäkin hiki virtaa, minkä lisäksi joutuu suunnittelemaan toteutusta sekä ratkomaan vastaan tulevia ongelmia.

Musiikki motivoi, kannustaa, parantaa reaktiokykyä, auttaa jaksamaan, lisää kestävyyttä ja kohottaa mielialaa.

Musiikki on väline, joka tekee harjoittelusta sekä hauskaa että erityisen tehokasta. Musiikki antaa lisää energiaa rankkaankin harjoitteluun ja motivoi ottamaan voimavaroistaan kaiken irti. Brunelin yliopistossa Lontoossa tehdyissä tutkimuksissa on todettu musiikin auttavan treenaamaan enemmän ja tehokkaammin sekä siirtävän uupumuksen tunnetta tuonnemmas. Musiikki myös tekee harjoittelusta hauskempaa. Tanskalaiset tutkimukset osoittavat, että musiikki edistää kahden hermoston välittäjäaineen, adrenaliinin ja dopamiinin tuotantoa. Adrenaliini tehostaa lihasten energiansaantia ja dopamiini kohentaa mielialaa. Musiikki vaikuttaa myös hermojärjestelmän siihen osaan, joka kontrolloi hengitystä ja sykettä. Lisäksi musiikki aktivoi molempia aivopuoliskoja: oikea aivopuolisko hahmottaa muun muassa musiikin sävyt ja harmonian, ja vasen aivopuolisko käsittelee musiikin rytmiä sekä sävelten kestoa.

***

 

”Kaikki tanssiminen on kaunista. Jokainen osaa tanssia.” – Aira Samulin

”Humans have the beat inside!”

"Let loose, get lost in the music and don't worry about getting the steps right. That's what I would tell anyone, celebrity or not." 

– Alberto ”Beto” Perez

”I could dance all day alone in my kitchen you know…but it’s just not that much fun. It is you, my students who make dance come alive and give me all my energy. ” - ZIN Jennifer de Lorenzi, NJ, USA

 

©2019 layout204 - suntuubi.com