Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

 

Tiistai-iltaisin Asahi+venyttelyt Husaaritien päiväkodilla klo 19.30 - 20.30. Sisäänkäynti parkkipaikan puoleisesta ovesta sisäpihalle ja päiväkodin yhteiskäyttötilaan. Jos tulee ongelmia ovien kanssa, koputa liikuntasalin kadunvarren puolen ikkunaan! 

Syyskauden viimeinen kerta on 4.12.18, ja se on kaikille avoin ja maksuton tutustumiskerta. Tervetuloa kokeilemaan ihanan rauhoittavaa ja helppoa hemmotteluliikuntaa.

Kevätkausi 2019 alkaa 8.1.19. Kertoja kauteen mahtuu 16. Viimeinen tunti pidetään 23.4.19.  

Tunti sisältää noin puolet asahia ja puolet venyttelyä ja liikkuvuusharjoitteita. Asahin harjoitteet ovat kevyitä ja virvoittavia, joten ne eivät vie yöunta. Osallistujien toiveet huomioidaan. Liikunnallisuutta (=hikisyyttä) voi asahissa lisätä syventämällä kyykkyjä. Asahi itsessään on dynaamista venyttelyä, joka ylläpitää selän ja niska-hartiaseudun hyvinvointia. Asahi on hidasta ja hiljaista, elvyttävää ja virkistävää. Erona joogaan ja itämaisiin lajeihin on helpot liikesarjat. Asahissa ei myöskään liikuta lattian ja seisoma-asennon väliä. Itämaisten liikuntamuotojen lisäksi asahi perustuu mindfullnessiin ja kehotietoisuuteen ja tarjoaa hiljaisuuden kokemuksen. On helppoa ja sopii jokaiselle joka jaksaa olla hetken hiljempaa.

Mukaan voi ottaa juomapullon ja makuualustan (salissakin on makuualustoja). Jalkaan joko sukat tai paljaat varpaat.

Ilmoittautuminen ja lasku

https://su-37.myclub.fi

Ryhmään voi osallistua SU-37:n jäsen. Jäsenmaksu vuodelta 2018 on 10€.  Ryhmään tullessa se tulee olla maksettuna urheiluseuran vastuiden vuoksi. Siihen sisältyy seuran ryhmätapaturmavakuutus. Ryhmän toimintamaksu on 30€. Vaihtoehtona on maksaa jäsenmaksu ja tasarahalla 4€/kerta ryhmään tullessa ohjaajalle. (Tällöin ei ryhmään tarvitse ilmoittautua myclubissa, vaan maksaa ainoastaan jäsenmaksu.)

 

asahi health

 

Asahi Health® on suomalainen monitasoinen terveysliikuntajärjestelmä, jossa yhdistyvät sekä itämaisen että länsimaisen terveysliikunnan parhaat perinteet. Liikkeissä koko keho avataan systemaattisesti niskasta nilkkoihin. Liikkeet ovat pehmeitä ja ne tehdään hengityksen kannattelemana. Asahi on fysioterapian kaltainen liikuntamuoto, jossa on myös liikunnallisia elementtejä. Liikkeet on suunniteltu tarkoituksella yksinkertaisiksi, jotta jokainen voisi alkaa harjoittaa niitä heti. Asahiin ei ole osallistumiskynnystä.

imagesCAC1A619
Keijo Mikkonen, valmentaja ja Lauttasaaren liikuntakeskuksen toimitusjohtaja, yksi asahin neljästä kehittäjästä

Asahi Health sopii kaiken ikäisille. Mitään eritystaitoja tai peruskuntoa ei asahin harrastajalta vaadita. Liikkeiden suunnittelussa on otettu huomioon erityisesti suomalaisten suurimmat terveysongelmat: selän ja hartiaseudun vaivat, kaatumisesta johtuvat murtumat sekä stressin aiheuttamat psyko-somaattiset ongelmat. Asahi-terveysliikunta on tarkoitettu sekä ennalta ehkäiseväksi että jo syntyneitä ongelmia hoitavaksi. Koska asahin liikkeet ovat yksinkertaisia, se on helposti omaksuttavissa. Asahissa liikkumisen tapa on hidasta ja pehmeää ja liikkeet tapahtuvat hengityksen tahdissa. Tällainen liike palkitsee liikkujan nopeasti muuttamalla hänen mielentilaansa positiiviseen suuntaan.

”Liika järkeily, tärkeily, komentelu ja pikkutarkkuus eivät ole eduksi pyrittäessä terveyteen, koska ne tuottavat stressiä.” – Yrjö Mähönen

imagesCAJDE352

Yrjö Mähönen, sisätautien ja geriatrian erikoislääkäri, yksi neljästä asahin kehittäjästä.

Asahin I-taso videolla

”Asahi on hemmotteluliikuntaa.” – Päivi Grundström

 

©2018 layout204 - suntuubi.com